Notodden kommune

Interkommunalt ressursteam for barneverntjenesten

Miljøterapeut - vikariat

Barneverntjenestene i Øvre Telemark, Nome og Midt-Telemark og Barnevernsamarbeidet i Vest-Telemark har etablert interkommunalt samarbeid om ressursteam. Ressursteamet skal bistå kommunene med å løse sine oppgaver i forhold til barnevernreformen av 2022. Kommunene vil få økt ansvar for både tiltak og økonomi.

Målet med ressursteamet er:

Flere barn skal få rett hjelp til rett tid – der de bor.

Notodden kommune er vertskommune. Barnevernleder i vertskommunen har personalansvar. Ressursteamet skal bistå alle 11 samarbeidskommunene og
deres tre barneverntjenester. Arbeidsoppgaver omfatter fosterhjemsarbeid og å hindre hasteplasseringer.   Det legges opp til både fysisk og digital kontakt for å gjennomføre oppgavene den enkelte har, men vil likevel kreve stor grad av mobilitet.

3 barnevernledere er fagråd og prioriterer oppgaver og tiltak for Ressursteamet.

Litt om stillingen

Vikariatet antas å vare ut året med mulighet til forlengelse. 

Personlige egenskaper

Vi søker medarbeidere som er engasjert, faglig oppdatert, selvstendig og med gode samarbeidsevner. Du må være interessert i barnevern og engasjert i – og bidra til at barn og unge skal ha gode omsorgsbetingelser i familie og i fosterhjem. Vi ønsker medarbeidere som er ansvarsfulle og bidrar positivt i arbeidsmiljøet. Det er ønskelig med erfaring fra lignende eller annet relevant arbeid. Personlig egnethet vektlegges. Du må ha førerkort og like å kjøre bil.

 

Oppgaver

  • Korttidsintervensjon i familier for å hindre hasteplasseringer
  • Endringsarbeid i familier for å hindre plassering av barn
  • Observasjon/veiledning av familier med mål å redusere opphold i foreldre/barn institusjon
  • Samarbeide med miljøterapeuter, PMTO-terapeuter og Cos-P-nettverk i kommunene om kompetanseheving og veiledning

 

Kvalifikasjoner

Barnevernspedagog, sosionom, vernepleier eller annen relevant utdanning. Ønskelig med tilleggskompetanse i veiledning og/eller familieterapi. Erfaring med veiledning og oppfølging av barn og unge og familier.

 

Vi tilbyr

Spennende arbeidsoppgaver i godt faglig miljø som er opptatt av utvikling, kompetanse og gode tjenester til barn og unge og familien deres. Alle kommunene som Ressursteamet skal jobbe i har kommunepsykolog. Alle barneverntjenestene har  ansatte med høy faglig integritet. Barneverntjenestene deltar i utvikling av nasjonal grunnmodell for hjelpetiltak.

 

Søknad sendes

Søknad sendes elektronisk. Benytt linken i annonsen.

Det er krav om politiattest for stillingen.

Søkere som ønsker å unntas offentlighet, må begrunne dette særskilt. Begrunnelsen vurderes i henhold til Offentlighetslovens bestemmelser. Hvis det etter kommunens vurdering ikke foreligger særskilt grunn, vil søkeren bli kontaktet før en eventuell offentliggjøring.

Del på:

Referansenummer:

2024/3117

Fylke:

  • Telemark

Jobbtype:

Vikariat

Heltid/Deltid:

Heltid

Arbeidstid:

Dag

Søknadsfrist:

05.05.2024

Tiltredelse:

Etter avtale

Arbeidssted:

Notodden

Kontaktpersoner:

Tonje Byholt

mob: +47 99567828

Adresse:

Skolegata 7 3674 Notodden

Kart: